Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat we niet kunnen tegenhouden. Wel kunnen er maatregelen genomen worden om het proces te vertragen en de gevolgen van veroudering op onze huid te verminderen.

Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar te worden. De huid wordt dunner, meer gevoelig, droger en verliest zijn elasticiteit. Er zijn verschillende redenen voor huidveroudering. Vaak gaat het om een combinatie van intrinsieke invloeden (genetisch bepaald) wat wordt versneld door extrinsieke invloeden (omgevingsfactoren).

Intrinsieke (inwendige) huidveroudering

Erfelijkheid speelt een belangrijke rol in de manier waarop de huid veroudert. Onze afkomst en ons huidtype waarmee we zijn geboren, zijn bepalend voor hoe snel de tekenen van veroudering op het huidoppervlak verschijnen.

Ook hormonale factoren hebben een invloed op het natuurlijk verouderingsproces. 

Belangrijk te weten is dat het gezicht op meerdere niveau’s veroudert. Enerzijds de huid zelf, maar ook de spieren, vetcompartimenten en zelfs botstructuren nemen af met de leeftijd.


Extrinsieke (uitwendige) huidveroudering

Naast deze biologische factoren spelen ook meerdere externe factoren een belangrijke rol.


Blootstelling aan de zon is één van de belangrijkste factoren verantwoordelijk voor huidveroudering ('photo-aging'). Overmatige blootstelling aan UVA en UVB zorgt naast rimpelvorming ook voor ongelijkmatige pigmentatie.

Zonnecrème (SPF) is dan ook de beste anti-aging crème.

Levenswijze: roken, stress, overmatige alcoholconsumptie, een onevenwichtige voeding,

net als vervuiling versterken ze de effecten van blootstelling aan de zon, wat leidt tot oxidatieve belasting.


Wat kunt u doen om huidveroudering tegen te gaan?

Tot nu toe is het nog niet mogelijk om huidveroudering te stoppen. Met behulp van behandelingen kunnen we huid tot op een zekere hoogte weer verjongen. De klok wordt als het ware teruggezet. Echter, huidveroudering is een proces dat voortduurt, we kunnen het hooguit uitstellen of vertragen. Onderstaande maatregelen kunnen helpen om het verouderingsproces te vertragen.


 • Smeer iedere dag de juiste verzorgingsproducten en een hoge beschermingsfactor (minimaal spf 30)
 • Als u in de felle zon terechtkomt, gebruik een factor met een spf 50
 • Stop met zonnebanken
 • Verminder het te veel nuttigen van alcohol
 • Stop met roken
 • Eet matig en gevarieerd
 • Drink voldoende water
 • Gebruik voedingssupplementen met anti-oxydanten erin
 • Leid een regelmatig bestaan
 • Zorg iedere nacht voor voldoende slaap
 • Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste 


Wat kan ik voor u doen om huidveroudering tegen te gaan?

De juiste producten

De juiste behandeling kiezen is zeer belangrijk, dit bepalen we na een uitgebreide huidanalyse. Daarna stellen we indien gewenst een behandelplan op, waarin ik u begeleid naar een mooiere en jongere huid.


Maar wat belangrijk is, we moeten dit vooral samen doen. 30% gebeurt bij mij in het instituut, maar de overige 70% hangt volledig af van uzelf. Vooral het dagelijks product gebruik is belangrijk, de juiste producten op de juiste manier op regelmatige basis, ook hierin kan ik u begeleiden. Het gebruik van voedingssupplementen kan helpen, en natuurlijk is een gezonde levenstijl rekening houdend met de punten hierboven belangrijk, enkel dan bekom je het ultieme resultaat!

.  Boek nu een

Huidanalyse